Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Becsöngettek! Ilyen falatokat vigyél magatokkal a kutyaiskolába!

Becsöngettek! Ilyen falatokat vigyél magatokkal a kutyaiskolába!
Iskolaszezon van: ideje jól megtömni a jutalomfalat tartó tasakokat és irány a kutyasuli! Kutya jutalomfalat mustrára fel!

 

Jutifali tartókat készenlétbe!

 

A kutyaiskolákban is becsöngettek!A legdíszesebb hónappal be is köszöntött a kutyások talán legkedveltebb időszaka. Ahogy lecseng a rekkenő hőség, kedvenceink is újult erővel vetik be magukat a kalandozásba. A nagy nyaralásoknak már vége, a hűvösebb időnek köszönhetően pedig kutyusunk energikusabb és sokkal kevésbé fáradékony - nem véletlen tehát, hogy a kutyaiskolák ez idő tájt rengeteg bundás tanulót számlálnak. 

Legyen hát kutyusod kicsi vagy nagy, biztosan találsz számotokra olyan foglalkozást, amelyben maximálisan megtaláljátok magatokat, hiszen egy-egy tréning kutyának és gazdájának is örömteli élményt nyújt. 

A kutyaiskolai foglalkozások ugyanis nem csak az unalomig ismételt "ül-nyugszik-fekszik" vezényszavak elsajátításából áll. Változatos iskolák változatos csoportos vagy egyéni órák ideje alatt kutyák és gazdáik számára egyaránt élvezetes és sokszínű szituációs feladatokkal segítik a hatlábú életet: azt, hogy minél inkább harmonikusan tölthessétek együtt mindennapjaitokat kedvenceddel.  Együtt tanul kutyus és gazdája.

Egy-egy tréning pedig olyan kedvenced számára, mint egy mentális- edzőterem. Kettőtök kapcsolata pedig az új élmények, új feladatok és új szituációk alkalmával mélyül igazán és segít abban, hogy mind a ketten megismerjétek és "beszéljétek" a másik nyelvét!   

Mi kellhet még? Falat. Abból ugyanis sose elég. De lássuk, milyen is az ideális jutalomfalat, ha épp kutyaiskolába indultok. 

 


Így tömd meg a zsebed!


Legyen szó bármilyen kutyás sportról vagy tréningről - a tanulás során biztosan szükséged lesz néhány ínycsiklandó falatra, amivel igazán motiválhatod a bundás diákot. Na de mégis: mik a legfontosabb szempontok és mit érdemes szem előtt tartani, ha épp az ideális tuti-jutit keresed a kutyaiskolai foglalkozásra? 

LEGYEN APRÓ

 

 • Egy új feladat gyakorlásához vagy akár egy régi mozdulat tökéletesítéséhez bizony sok falatkán át vezet az út. Ne feledd: nem cél a tréning alatt jóllakatni kedvenced!
 • A választott jutifali inkább igazán apró legyen, mint nagy szemes - hiszen senkinek sem előnyös, ha már a foglalkozás elején megtömöd kutyusod hasát. 
 • Az apró, de ízletes falatok értékes jutalmat jelentenek kutyusodnak, és mindig izgatottan várja majd a következőt a teljes tréning ideje alatt.
 • Apropó! Az eltréningezett falat-mennyiség beleszámít kutyusod napi eledel-adagjába, így ezzel mindenképp kalkulálj majd, amikor már a vacsoráját méred.

LEGYEN PUHA

 

 • Egyik feladat következik a másik után. Egy-egy kutyaiskolai foglalkozás alatt nem csak a kutyusnak kell kitartóan figyelnie, hanem bizony fordítva is!
  A szituációk gyorsan változnak, így a gazdinak is folyamatosan monitoroznia kell, hogy a megfelelő pillanatban jutalmazza kedvencét. 
 • A nagyméretű, kemény falatok nem ideálisak a tréningezéshez, ugyanis idő híján nincs lehetőség arra, hogy kutyusod hosszasan rágódjon rajtuk. 
 • Válassz puha, apró, könnyen nyelhető finomságot, ami ezáltal nem veszi el az értékes időt az izgalmas feladatok elől!

LEGYEN KÜLÖNLEGES

 

 • A kimerítő szellemi munkát valahogy díjazni kell. Akkor tudtok ugyanis hatékonyan együtt dolgozni kutyusoddal, ha kellően motivált a jutalmazó falatkákért.
  És ugyebár ki mondta, hogy kedvenceink nem lennének ínyencek? 
 • Még a leghaspókabb kutyus esetében is van különbség falat és falat között - vagyis vannak jutik, amikért megéri jobban koncentrálni. Ez a "csoda-juti" pedig minden kutyus esetében más és más lehet: Neked kell kitapasztalnod, melyik falatért dolgozik szívvel-lélekkel kedvenced.
 • Ha pedig a különlegesen "értékes" falat nem jár minden nap minden percében, hanem kifejezetten csak tanuláskor kerül a zsebedbe, biztos lehetsz benne, hogy kutyusod végig csillogó szemekkel figyeli majd minden mozdulatod.

LEGYEN EGÉSZSÉGES

 

 • Nem kell kompromisszumokat kötnöd: a kutyaiskolában használt jutalomfalatok esetében is törekedj az egészséges alternatívákra.
 • Bár csak 1-2 jutalomfalatnak tűnhet, ugyanúgy a napi táplálékbevitel részét képezik, így itt is szükséges figyelemmel lenni a falatkák összetevőit illetően.
 • Kerüld a kukorica, búza vagy más gabonaalapú falatokat. Ezek legtöbbször egyébként is kemény, keksz-szerű kivitelezésben nyerik el végleges formájukat, melyeket hosszasan ropogtatni kell, így nem is előnyösek jutalmazásra.
 • A gyanúsan színes-szagos jutikat is inkább hagyd a polcon. A mesterséges színezékekkel festett, vagy aromákkal ízesített falatkák nem képezik az egészséges táplálás alapját, így jutalmazáskor se hagyatkozz rájuk.

Alpha Spirit falatkák a kutyaiskolába? Naná!

Ezek az Alpha Spirit jutalomfalatok biztosan nem hagynak cserben!Az alapok tehát megvannak, már csak egy dolog maradt hátra. Ha kutyusod táplálékallergiával küzd, akkor falat-választáskor ne felejtsd el ezt is szem előtt tartani. Ugye tudod, hogy a közkedvelt virsli-párizsi kombó húst alig, viszont gyakori allergéneket, glutént és szóját is tartalmaz? Ha pedig kedvenced épp allergiás, akkor nem az aktuális eledele a ludas a hirtelen fellépő viszketős tünetekért, hanem a néhány virslikarika, amit a hétvégi tréningen kapott. 

Az Alpha Spirit jutalomfalatok mindegyike 85% friss hústartalmával, valamint teljes gabona- és gluténmentességével veszi le kedvencedet mind a négy lábáról. 6 ízben és kétféle -35 grammos és 50 grammos- kiszerelésben, apró és puha falatokkal várja a kutyaiskolába siető bundás tanulókat.

A friss húsösszetevők természetes nedvességtartalmát pedig a kíméletes "Tenderize" technológia zárja pihe-puha, omlós falatkákba, melyek igazán kicsik, így tökéletesen bevethetők kis- és nagytestű kutyusok esetében egyaránt.

Próbáltátok már? Ki vele: melyik a nagy kedvenc? 


Apropó ősz! Vigyázz a kullancsokkal!


A kullancsok ősszel is támadnak!Nem tudunk fellélegezni: a bosszantó vérszívók ősszel is támadnak. Egy-egy hosszabb, avarban futkorászós, őszi séta alkalmával bizony nagy eséllyel pattannak fel kutyusod bundájába potyautasként.

 Ugye Te is gondoskodtál már a megfelelő kullancs-elleni védelemről? Szívesen olvasnál bővebben a témáról? Csekkold le blogbejegyzésünket a témában!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kutya jutalomfalat
Az oldal tetejére