Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyaralj kutyával - ezt pakold el a bőröndbe!

Nyaralás kutyával? Mi sem egyszerűbb. Készülj velünk!

 

Igen tudom, igen valóban! A vakáció-szezon már jócskán dübörög és tény, hogy már sokan túl is vagytok hatlábú-nyaralásotokon.

Milyen viszont egy vérbeli tudatos-gazdi? Örökké olvas, örökké tanul és fejlődik - hiszen bármikor kaphatunk olyan tanácsot, mely meghozhatja számunkra azt a pluszt, amitől tökéletes lesz a nyári pihenés. Ugye? Ugye!

Hát lássuk csak - mi mivel készültünk nektek.


Mielőtt még neki állnánk pakolni!

 

Nem mindegy, mekkora a kutyusod.Legyen az úticél belföldön vagy külföldön - a csodás látnivalók csekkolása után úgy is a szálláshely keresése lesz az első. 

Kutyabarát szállások mégpedig vannak! Számtalan felületen kereshetsz magadnak és négylábú társadnak nyári fedezéket, ám ne feledd el kétszer is ellenőrizni, hogy biztosan szívesen fogadnak-e bundás kísérővel is.

A jó tapasztalatok listája végtelen, ám időről-időre előfordul egy-egy keserédes nyári tapasztalat is, amikor a szálláshely leírásába tévesen kerül be a "kutyabarátság".

Mindenképp írásban és telefonon is kérdezz rá a dologra és említsd meg kutyusod paramétereit. A testméret ugyanis hisszük vagy sem - de sokszor nagyon is fontos szerepet tölt be. Bizonyos helyeken a kisebb testű kutyusokat ugyan szívesen látják - ám 20 vagy 30 kg felett már szúrós szemmel néznek ránk a recepción.

Ne várjuk meg, hogy élesben érjen minket meglepetés - tisztázzuk le előre, mekkora kutyával érkezünk!


Személyi igazolványt, lakcímkártyát szeretnék kérni!

 

Kutyusodnak is van szüksége iratokra.Ha bármi baj történik, tőled is ezt kérik majd el először.

Oltási könyv vagy állat útlevél egyszerűen kötelező! Ezek kutyusod nélkülözhetetlen iratai, amire akár utazáskor is szükséged lehet.

Mielőtt a bőrönd mélyére süllyesztenéd - ellenőrizd, hogy a kötelező oltás érvényessége megfelelő-e, sőt! Ha külföldre utaznál nézz utána, hogy a célország milyen vizsgálatok vagy esetleges oltások meglétét kérheti tőled a határ átlépésekor. Ha plusz állatorvosi látogatásra van szükséged, akkor győződj meg róla, hogy az előírt időintervallumon belül kapod meg orvosod igazoló pecsétjét kutyusod útlevelébe, hogy az utazáskor már csak az ezt ellenőrző kollégák elismerő bólintására kelljen számítanod.

Ha minden vizsgálat és oltás pipa, akkor fuss egy kört a petvetdata oldalán is, és csekkold le kutyusod mikrochipjének regisztrációját és a felvitt adatok helyességét. Ha időközben megváltozott a telefonszámod vagy a lakcímed, kérd meg állatorvosodat, hogy írja át megfelelőre - még az utazás előtt.


A vacsora utazik veletek. Ne most válts!

A vacsorát egyszerűen nem lehet elfelejteni!

Persze mindent IS kipróbálunk nyaraláskor - de egy valami maradjon a régi. Kutyusod eddig megszokott vacsoráját pakold be és ne kísérletezz az utazás során.

Az út maga, a sok inger és illat, a tömeg és a szálláshely is stresszforrás lehet, még a legkiegyensúlyozottabb kutyusoknak is. A már jól bevált ennivaló legyen a nyaralás stabil pontja - az, ami semmiképp sem változik.

Nézd meg, be tudod-e szerezni bundás pajtásod kedvenc vacsoráját ott, ahova mentek vagy készülj fel előre és tárazz be! Semmiképp se maradjatok eleség nélkül - variálni és újdonságokkal próbálkozni pedig majd ráértek akkor, ha már hazaértetek.

Persze az Alpha Spirit itt is segítségedre siet! 9 kg-os Semi-Moist, félnedves eledeleink kifejezetten utazáskor nyújtják a legnagyobb kényelmet - ugyanis nem kell egy hatalmas, bontott zsákot magaddal cipelned a szálláshelyre. A 200 grammos, előre porciózott, légmentesen lezárt tálikókból annyit viszel magaddal, amennyire épp szükséged van - és felbontanod is csak egy-egy adagot kell!

Kis méretű, alutasakos Pate eledeleink szintén az egyszeri-adagolás komfortját nyújtják számodra - így maszatolás és (khhm...számodra) kellemetlen szagok nélkül tudhatod le a vacsoraidőt!


A jókedv ne maradjon otthon!

 

A jókedvedet ne feledd otthon!Lazíts és kapcsolódj ki. Nagy szavak ezek tudom, pláne, ha kutyusoddal vagy - ám vele együtt egy teljesen új oldalát tapasztalhatod meg a vakációnak.

A szállás rendben, a papírok hibátlanok, ennivalóból bespájzoltál - mi kellhet még? 

Póráz, nyakörv, biléta - alapkellékek, a kakizacsival és a szájkosárral együtt. Dobj be mindenképp egy kullancskiszedő csipeszt és ha van otthon kutyák számára alkalmas sebfertőtlenítő kenőcsötök vagy oldatotok, akkor azzal az esetleges felületi sérüléseket könnyedén elláthatod, melyeket örökmozgó pajtásod szerez a nagy rohangálásban. 

A nyári hőség veszélyeiről írtunk már, ITT tudod bepótolni, ha lemaradtál volna.

Mit még? Tappancsvédő krémet a forró talaj okozta sérülések kezelésére, világítós nyakörvet az esti túrázáshoz, játékokat és labdákat a szórakoztatásért és falatokat...falatokat, amíg a szem ellát! Csodás nyaralást kívánunk!

 

Az oldal tetejére