Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gondtalan kutyás nyaralás? Így nem fáj a fej.

Hőség, kánikula, forróság! Ők is érzik. Így lesz felhőtlen a nyaralás kutyáddal!

 

Végre itt a nagybetűs NYÁR: vártuk már, kellett már, éljük már! Kutyáink pedig épp annyira élvezik, mint mi magunk. És ha azt mondjuk, gondtalan nyár, akkor tényleg így is gondoljuk.

Ó-kutyásoknak ismétlés, új-kutyásoknak hasznos infók: akár egy rövid nyári kiruccanásra, akár igazi nagy kutyás nyaralásra indulsz kedvenceddel, az alábbiakra mindenképp érdemes figyelmet fordítanod.


Vigyázat, forró!

 

Sétáljatok inkább hűvösben.Az elkövetkező napok édes ízelítőt adnak a nyári időszakból – viszont ne feledd, már most iszonyatosan fel tud melegedni kedvenceink lába alatt a talaj.

Egy könnyed séta pedig akár súlyos sérüléseket is okozhat kutyusodnak, ugyanis a felforrósodott beton akár hólyagosra is égetheti kedvenced talppárnáit. Csúnya és fájdalmas sebek tudnak ezek lenni, igencsak kellemetlen helyen és több napra is kényszerpihenőre küldheti kutyusod – így hát a megelőzés a legfontosabb!

Jó-jó, de honnan tudhatod, hogy mennyire forró a forró? A saját tapasztalat mindig az igazi, dobd csak le a papucsod. Egy próbát megér. 

Ha a saját talpadat néhány másodperc múlva sziszegve húzod el a betontól, akkor meg is találtad a kritikus pontot. Ilyenkor szinte érezni lehet, ahogy ontja magából a forróságot a környezet.

Kutyusod virgácsaira pont ugyanilyen hatással van a forróság, így a nyári időszak alatt ütemezd át picit sétáitokat.

Válasszatok kora reggeli, kora esti órákat, amikor még vagy már nem akkora a hőség – így a tappancsok is hűsebb felületre érkeznek. Tegyetek hasonlóképp, legyetek bárhol: mi is imádjuk a városnézést és megtalálni a hely legjobb fagyiját, ám ha kutya-kísérő is van a csapatban, akkor ne a legnagyobb forróságban induljatok el.


Vigyázat, gyorsan fárad!

 

Nyáron csak óvatosan a hosszan tartó labdázással.Mind ismerjük azt a kutyát, aki csak a labdájának él. Bármikor. Bármennyit. ÖRÖKKÉ.

Viszont a kánikula beköszöntével neked kell ütemezned a felhőtlen szaladgálást, ugyanis a nagy meleg miatt sokkal hamarabb kitikkadnak labda-űző pajtásaink, mint egyébként tennék. Ha rövid arcorri résszel megáldott kedvenced például mopsz, francia bulldog vagy boston terrier, akkor rájuk ez duplán érvényes, ezért méginkább oda kell figyelned, ha hosszan tartó labdázásra kerül a sor.

Mivel a kutyák csak a tappancsaikon keresztül tudnak izzadni, a nagy forróság és kitartó testmozgás következtében annyira megemelkedhet pulzus- és légzésszámuk, hogy a nem megfelelő megelőző intézkedések esetében hőgutát is kaphatnak.

Fel kell hát hagyni a labdázással? Á, dehogy! Csak válasszátok inkább a hűvös időszakot. Vigyél magaddal sok vizet, hogy kedvenced tudja magát hűteni – igyon bőven és egy kis locsolás is belefér. Így kívül és belül is megadod neki azt a plusz hűtési lehetőséget, ami ebben az időszakban nélkülözhetetlen.


Majd megvár a kocsiban. Ja, nem!

 

Pedig olyan sokszor van róla szó, olyan sok féle képpen. Mégis minden évben előfordul. Az egyik legaranyabb nyári szabály:

kutyát bezárt autóban nem hagyunk magára. 

Kánikula, forróság és a bezárt autó pillanatok alatt fülled fel. A kutyusoknak gyakran pedig esélyük sincs. A hőguta és az azzal járó eszméletvesztés ilyenkor nagyon gyakori, ám a tragédia bekövetkezte sincs kizárva.

Bárhogy is alakuljon, inkább vigyük magunkkal kedvencünket, és ne hagyjuk felügyelet nélkül.


Mire lehet még szükséged a kutyás nyaraláshoz?

 

Egy két jó falatra! Az új, izgalmas helyeken számtalan olyan szituációba kerülhettek, amikor igen is jól jöhet néhány ízletes finomság.

Mivel az Alpha Spirit Snacks jutalomfalatkái számtalan ízben érhetők el, igazán aprók, így könnyedén jutalmazhatod kedvenced nyaralás alkalmával is. Sőt! Szuper praktikus kiszereléseinknek hála könnyedén zsebre vághatod legkisebb csomagjainkat, így tényleg bárhol és bármikor elő tudod kapni.

Te, kutyusod, falatok és egy pattogós labda...egy tökéletes vakáció kezdete!

Tartalomhoz tartozó címkék: kutya jutalomfalat
Az oldal tetejére